Bezoek Kazemattenmuseum

by

Woensdag 15 oktober zijn we met onze projectgroep naar het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand geweest. Dit is een museum met Kazematten(bunkers) die in de oorlog zijn gebruikt. Voor deze dag hadden we een fotocamera en een videocamera gehuurd.

Na een busreis van bijna een uur kwamen we aan bij de afsluitdijk. Hier lag het museum en konden we de eerste Kazematten al zien liggen. Bij binnenkomst werd ons verteld dat we het beste eerst naar het bezoekerscentrum moesten gaan. Dit hebben we gedaan en hier werden twee films getoond. Deze hebben we gekeken en daarna zijn we begonnen met de wandeling langs en door de kazematten.

Deze waren zeer indrukwekkend. Ook konden we in de kazematten rondlopen. Hier stonden wapens, bedden, herdenkingsbeelden, uitkijkposten, filmpjes en nog veel meer informatie. Zo konden we goed zien hoe de soldaten hier vroeger geleefd en gevochten hebben. Ook was er nog een wrakstuk van een vliegtuig te zien. In het museum was verder ook nog een film te zien over de bouw van de afsluitdijk.

We hebben deze dag veel foto’s en een aardig stuk film gemaakt. We zijn dus tevreden weer naar huis gegaan en hebben een leuke dag gehad.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: