Dag Leeuwarden

by

Dinsdag 14 oktober zijn we met drie personen Leeuwarden gaan ontdekken. Dit hebben we gedaan omdat Leeuwarden ook in de Westergozone ligt.

We zijn begonnen met de scheve toren: de Oldehove. Deze toren wilden we beklimmen, maar toen we daar aankwamen bleek dat dit alleen kan in de zomermaanden. Dit betekende voor ons dat we alleen een aantal foto’s van deze toren konden maken.

Hierna zijn we de Prinsentuin ingegaan om beelden te bekijken en naar het Pier Pandermuseum te gaan. Ondertussen kwamen we langs het Historisch Centrum Leeuwarden en zijn we daar ook even naar binnen gegaan. Dit was gratis en hier was een zaal met een aantal 3D-films, schilderijen en een informatiecentrum.

Na het Historisch Centrum zijn we verder gaan zoeken naar het Pier Pander Museum. Toen we deze hadden gevonden zagen we dat ook dit museum alleen in de zomermaanden geopend is. Dit was dus weer een tegenslag voor ons, maar we gingen dapper door.

Onderweg richting het centrum van Leeuwarden kwamen we langs het natuurmuseum. Hier hebben we eerst een paar foto’s van gemaakt en daarna zijn we naar binnen gegaan.

Eenmaal binnen mochten we eerst een kaartje kopen, ondertussen hadden we een beetje met de mensen van het museum gepraat.

Hierna gingen we zelf op onderzoek uit, eerst gingen we naar “onderwater Friesland “ waarin je onder water kon kijken naar de dieren die hier leven.

Daarna gingen we naar de preparateur die net een dier aan het opzetten was en naar de tijdelijke tentoonstelling over het circus.

Op de 2e verdieping hadden we allemaal skeletten van zoogdieren waaronder een grote potvis. Verder kwam je langs een “huis” met allemaal opgezette dieren uit Afrika.

Het museum is leuk om te bezoeken, er is veel te zien voor jong en oud en je kunt je er zeker een paar uur vermaken.

Daarna besloten we maar wat te eten, maar op de weg terug naar de uitgang bleken we precies op het verkeerde moment te zijn heen gegaan, we kwamen namelijk langs gigantische groepen mooie dames, helaas.

Gelukkig was ons verdriet van korte duur, want toen we ons overheerlijke eten bij de Mac kregen waren we de dames al gauw vergeten.

Naar ons royale 5 gangen menu stonden er nog 2 puntjes op de agenda. De grutterswinkel en de oude gevangenis, de laatste was helaas niet open voor publiek dus we naar de grutterswinkel.

Dit is een oude winkel waar vroeger kruidenierswaren werden verkocht. Alles is nog in oude stijl inclusief de kleding van het personeel.

Op de bovenverdieping worden vaak tentoonstellingen gehouden, deze keer was het 1 met allemaal miniatuurwinkels van vroeger.

De mensen waren erg aardig en ook enthousiast over het project, helaas waren ze er niet bij aangesloten.

Aan de winkel zat ook nog het museum van distilleerbedrijf Boomsma, Hier hebben we ook even een kijkje genomen.

Uiteindelijk waren we behoorlijk moe van deze interessante dag dus gingen we maar slapen.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: