Uitstapje Franeker

by

2 oktober 2008 zijn we een dag naar Franeker geweest. Hieronder het verslag.

Onder het motto: Friesland moet je zelf beleven, hadden we voor donderdagmiddag een dagje Franeker gepland. Franeker staat bekend als de historische stad in de Westergozone met hun universiteit en oudste planetarium ter wereld. We hadden om 10 uur afgesproken op school om nog een aantal vragen te bedenken voor de enquête die we later op de middag zouden afnemen in Franeker. Rond 12 uur gingen we die kant op de trein, eenmaal aangekomen hebben we eerst een beetje rondgekeken en gezocht naar de beste Friettent in Franeker ( volgens Dirk ) . Toen een aantal mensen nog moest pinnen kwamen we heel toevallig ook het planetarium tegen, dus die hadden we ook gelijk gevonden.

Naar een lekker bord patat wouden we een aantal enquêtes gaan afnemen bij Toeristen/voorbijgangers en bij ondernemers, gelukkig vonden we in de patatzaak ook een aantal toeristen dus die hadden we gelijk maar geïnterviewd.

Daarna hebben we ons in 3 groepen opgesplitst, waarbij Jort de camera mee had om voor de foto’s te zorgen.

Eenmaal op ons interview plek aangekomen ( iedereen ging een richting op ) begon het te regenen. Dit was vervelend omdat we geen tas bij ons hadden en de papieren dus kledder nat werden. Noodgedwongen zijn we toen maar de intertoys binnen gegaan en hebben daar mensen ondervraagt.

Uiteindelijk had iedereen het wel gehad met het weer en werd er besloten naar het planetarium te gaan.

Naar een tijdje te hebben rondgekeken en onze hoofden te hebben gestoten ( kleine mensen vroeger ), kregen we een rondleiding bij de planetarium zaal, Dit was wel interessant en daarna hebben we de mevrouw van het planetarium ook nog een aantal vragen kunnen stellen over de promotie in de Westergo.

Al met al was het een interessante dag waarbij we een aantal interessante waarnemingen hebben gevonden doormiddel van de enquêtes, helaas nog te weinig kunnen afnemen voor een goed beeld, maar we komen zeker terug op die punten.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: