Interview Molen de Korenaar

by

Interview Molen de Korenaar

Woensdag 29 oktober zijn we (drie projectleden) naar Sexbierum afgereisd vanwege een interview/afspraak met eigenaar dhr. Palma van Molen de Korenaar.

Dhr. Palma heeft de molen in 1985 gekocht en is toen begonnen met de restauratie. In samenwerking met studenten van de hogere hotelschool is de molen tevens omgebouwd tot horecagelegenheid, die plaats biedt voor zo’n 400 man. De molen kan gebruikt worden voor bruiloften, feesten, recepties, vergaderingen en andere gelegenheden. We hebben een volledige rondleiding gekregen over het hele complex, wat aanzienlijk veel groter was dan wij eerste instantie in gedachten hadden!!

Naast het bieden van accommodatie voor dergelijke aangelegenheden (geen slaapruimten, alleen voor het bruidspaar aangezien er zeer veel overnachtingsmogelijkheden zijn in de buurt) komen er gasten de tuin bekijken en de molen zelf. De tuin heeft meer dan 600 bloemen en planten, wat zeer veel mensen trekt. De molen kan volledig in werking worden gezet en dhr. Palma heeft dit ons ook getoond. We zijn boven in de molen geklommen en hebben het mechanisme bekeken en dergelijke.

Na de zeer uitgebreide rondleiding gingen we praten over onze conceptvorming voor westergo.

Dhr. Palma gaat (gesteund door o.a. subsidies en fondsen) de molen ook toegankelijk en bestuurbaar maken voor gehandicapten. Dit hele proces (van toegang en besturen, plus de ruimtes en tuin etc) zijn dan via beelden te bekijken.

Voor ons een zeer interessant gesprek, omdat het toepassen van beelden in media ook voor ons een idee kan zijn voor de promotie van de Westergozone.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: