Presentaties Natuurmuseum

by

Maandag 5 november was er een bijeenkomst voor Gowestergo in het Natuurmuseum in Leeuwarden. Hier zouden presentaties worden gegeven door de drie groepen van de NHL die zijn aangesloten bij het project Gowestergo. Er waren een heel aantal ondernemers uitgenodigd om te komen kijken, maar we wisten niet hoeveel er zouden komen. Ook zouden er studenten van Stenden University komen die onderzoek gaan doen voor toerisme in de Westergozone.

De bijeenkomst begon om 9 uur in de ochtend. Vanwege deze tijd kon Martijn niet aanwezig zijn, omdat hij van Texel moest komen. Ook Philip was verhinderd en daarom bleven er vier mensen over van onze groep die wel naar het Natuurmuseum gingen. Dirk en Arjen zouden gaan presenteren. Toen de bijeenkomst begon bleek dat er best veel ondernemers op af waren gekomen. Na een introductiepraatje van Nynke Bout mocht de eerste groep gaan presenteren en dat waren wij. Aan het einde van de presentatie was er gelegenheid voor vragen van het publiek. Hierna kwam de groep van Internet vindbaarheid met hun presentatie en daarna de groep Duurzaamheid.

Na een korte pauze kwam er nog 1 presentatie. Deze was van een docent van Stenden University: Peter Huig. Hij vertelde over de onderzoeksesultaten die hij samen met studenten had verkregen. Dit ging dus alleen over de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Hier had hij ook een rapport van wat hij mee had genomen die we konden inzien en meenemen. In de presentatie zelf lichtte hij een aantal van de cijfers uit en dat ging vooral over Friesland en het deel van Friesland waar de Westergozone in valt. Dat deel hadden ze in het rapport ‘Overig Friesland’ genoemd, niet echt een pakkende naam om iets mee te promoten dus.

Na deze presentatie gingen de drie groepen van het project apart aan een tafel zitten en konden ondernemers aanschuiven bij de groep waar ze aangesloten waren. Hier konden we dan met elkaar ideeën uitwisselen en kijken wat de verschillende ondernemers voor doel hebben. Voor dit deel van de dag hadden we maar 20 minuten en omdat bij ons de meeste ondernemers zaten waren deze ongeveer na het voorstelrondje al voorbij. Dit betekende dat iedereen heeft gezegd wie hij of zij was en wat ze allemaal individueel wilden bereiken met dit project. Het was jammer dat we niet meer verder konden discussiëren hierover vanwege de tijd, maar de meeste ondernemers moesten ook weg.

Aan het eind van de dag konden we nog even met de studenten van Stenden praten. Deze gaan niet zelf met het project aan de slag, maar kwamen alleen om onderzoeksvragen op te stellen voor de groep die daar wel mee bezig gaat. Deze groep is nog niet bekend. Wanneer dat wel bekend is wordt er een afspraak geregeld.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: