Natuurfotowandeling Sexbierum

by

Vrijdag 7 November hebben wij een natuurfotowandeling gemaakt bij Sexbierum. Deze wandelingen worden georganiseerd door Meindert van Dijk, hij heeft daar een bedrijf in. Via zijn website www.meindertvandijkfotografie.nl zijn wij in contact gekomen met hem en hebben we een afspraak gemaakt. De eerste afspraak ging niet door, omdat de weersvoorspellingen heel slecht waren voor die dag. Gelukkig konden we nog een nieuwe afspraak maken en dat was 7 november om 13.00 uur.

Meindert van Dijk

Foto door: Meindert van Dijk

Met de bus gingen we vanaf Leeuwarden richting Sexbierum, hier kwamen we precies op tijd aan en Meindert stond al op ons te wachten. Na een korte introductie begonnen we met de wandeling. We begonnen bij restaurant/partyboerderij Liauckamastate, hier liepen we langs door een klein bos wat daar omheen lag. We kregen ook informatie over hoe we de beste foto’s kunnen maken en handige dingen die je met een fototoestel kan doen.

Tijdens de wandeling zijn we door het kleine bos van Sexbierum gelopen. Toen we hier uit kwamen liepen we over een weg tussen de spruitjes door naar de dijk. Hier gingen we overheen en daar lag de Waddenzee. Daar liepen we een stuk langs en konden we nog een aantal foto’s maken. Uiteindelijk gingen we weer naar de andere kant van de dijk en liepen we via een klein weggetje weer terug naar ons startpunt. Tijdens de wandeling heeft Meindert ons veel verteld over de flora en fauna in dit gebied bijvoorbeeld over muizenhollen op de dijk en verschillende vogels die langsvlogen.

Meindert van Dijk

Foto door: Meindert van Dijk

De wandeling heeft ongeveer twee en een half uur geduurd. In deze tijd hebben wij een mooi en rustig deel van de Westergozone gezien. Ook hebben we heel veel foto’s gemaakt en een aantal leuke dingen geleerd. Dit was dus een zeer nuttige tijdsbesteding van de vrijdagmiddag. De foto’s worden nog op internet gezet, de link volgt.

dxf

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: